Fitxa Activitat \

Descripció, lloc, data, horari...

Presentació del documental "La ciutat de fang"

Activitat: Cultural
Informació: La pluja no amainava i el cabal del riu anava pujant. Poc a poc, l'aigua es va començar a colar per sota de les portes, passant pels menjadors, les habitacions, fins arribar a les prestatgeries més altes. Ningú va morir, però molts hi van perdre tota una vida.

Cada veí va viure la seva pròpia història, mentre l'aigua convertia en fang moltes de les seves aspiracions. Jordi Fort, al dia següent, es va llençar al carrer armat amb la seva càmera per recollir les restes en nitrat de plata. En aquell moment ell no era conscient de la importància de les seves fotografies, que amb el temps serien dels pocs testimonis de la catàstrofe. La seva mirada es va convertir en la mirada de tot un poble.

Ara en Jordi no pot veure. S'ha velat la seva mirada però no els seus records. Els seus ulls són ara els de la seva dona, amb els que repassa els llocs que va fotografiar durant la riuda de Cornellà de Llobregat del 20 de setembre de 1971.

La "Ciutat de fang" es un documental de Fuera de Campo, un col·lectiu artístic format per Isaac Cañizares, Eva Murgui i Marina Rodríguez.
Quan: 19 de setembre
Horari: 19:00h. - 20:00h.
Organitza: DEPARTAMENT DE CULTURA
Documents:
Altra documentació

Dades del llocSALA EXPOSICIONS CASTELL DE CORNELLÀ
Adreça: C/ de Mossèn Jacint Verdaguer, s/n
Barri: Centre
Telèfon: 93 474 51 35
Web: http://www.cornella.cat/ca/Patrimoni.asp
Informació: Horari: de dilluns a divendres de 10 a 13h i de 17 a 20h / Diumenges i festius de 10 a 14h